joi, 30 aprilie 2009

"Lady in red" si cercuri pe pereti



Azi mi-am ocupat timpul facand pe gazda buna :D Au venit in vizita doua prietene, una dintre ele fiind studenta de la arhitectura (R.) care se va muta in bloc cu mine zilele care urmeaza.




Se muta intr-o garsoniera deasupra mea si de maine o sa incep sa ii renovez locuinta. Am vorbit cu ea si cat timp eu ii pictez peretii si ce-mi mai trazneste prin cap, R. o sa-mi tina locul cald pe internet, pana o sa iti traga si ea cablu si o sa fim fericite :D




Dupa ce au plecat, m-am apucat de pictat o panza si am terminat si unul dintre peretii camerei de care ma apucasem ieri.


Ambele "suporturi" sunt pictate cu cerneala.


Trebuie sa mai strang niste banuti pentru ca mi-au venit noi idei de decorare a locuintei, R. mi-a dat niste idei f bune si practice de care am sa tin cont si sper ca intr-o luna, maxim doua sa am rezultatul mult visat!
O sa va tin la curent cu ce se mai intampla la mine in casuta, pana atunci trecem la treaba! :P




miercuri, 29 aprilie 2009

Oglinda cu rama pictata

Astazi am dat jos oglinda de la baie, care avea o rama urata din plastic si am pictat-o.


Primul gand a fost sa pictez rama din plastic, dar apoi am intors-o pe spate si am vazut ca se poate desprinde usor, asa ca am separat-o de oglinda.

M-am gandit la un model usor si dragut pe care sa il pictez, si am ramas la o rama din spirale, pe care am desenat-o cu pasta pentru conturul de vitralii.


Inainte sa pictez cu pasta, am desenat tiparul cu un marker, si dupa ce o sa se usuce pasta, o sa sterg oglinda cu putina acetona, pentru a inlatura urmelede marker.


Acum o sa ma apuc sa decorez intrerupatoarele :D. Imi urez succes! :P

luni, 27 aprilie 2009

Maci pe sticla

Dupa ce am mutat iar mobila prin casa si rearanjat lucrurile, s-a facut loc pe un perete pentru un viitor tablou.


Sambata v-am spus ca am fost pe la Diverta in cautarea mult doritelor foi de calc (pe care iar nu le-am gasit..), dar am luat cu totul altceva - inclusiv o carte "decorative wall painting- foarte utila; am mai luat si niste guma adeziva. Cum sa va explic, e ca o guma mestecata deja (:P) cu ajutorul careia lipesti pe pereti diferite obiecte: fotografii, postere, tablouri , pentru ca are o aderenta f buna. Cu aceasta "guma" o sa lipesc pe perete viitorul tablou din sticla.


Este o pictura cu maci pe un gemulet mai mare! Pentru ca am aplicat vopseaua direct pe sticla nu a mai fost nevoie de un contur de fixare, si dupa cum o sa vedeti mai tarziu nu am umplut toti macii cu rosu, pe unii doar i-am conturat, la unul din ei am amestecat culorile in interior (sa vedem ce-o sa fie..), iar la 2 am pastrat conturul rosu, si am colorat interiorul cu portocaliu, si unul cu galben. La fel ca majoritatea macilor, frunzele sunt doar conturate, iar cerul este reprezentat de cateva linii albastre orizontale.


Mai pe seara o sa va arat cum incarca peretele alb, pana atunci sta linistit pe birou, si asteapta sa se usuce

duminică, 26 aprilie 2009

Flori din hartie







Aceste sunt tablourile la care am lucrat in weekend. Sunt pe harie cartonata, destul de rezistenta, iar florile sunt din hartie obisnuita, colorata (am facut putin shopping pe la Diverta ;)) )

vineri, 24 aprilie 2009

Tablou din hartie - flori pe panza

Mi-a venit in aceasta dimineata si comanda care am facut-o la panze si culori (fara cerneala neagra, nu mai aveau pe stoc).





Am comandat si o panza mica, special sa fac un tablou din flori de hartie. Toata ziua de cand am primit coletul am muncit la el. E o intreaga aventura cu tubul de lipici ;)).

Ar fi fost mai usor, iar treaba ar fi mers mai repede daca in loc de hartia glase pe care o mai avem, as fi fost suficient de inspirata sa iau hartie colorata pe ambele parti, dar cine s-a gandit... Asa ca am taiat in fasii subtiri colile si apoi am luat fiecare fasie in parte, am pliat-o si am lipit-o, asa incat sa fie culoare pe ambele parti. A fost mult de lucru pentru ca a durat mult sa lipesc fiecare fasie in parte, dar rezultatul a fost satisfacator!





Sunt inca o novice in arta impachetarii hartiei, dar pe parcurs o sa vedeti cum evoluez, si voi odata cu mine :D

Florile din hartie, impreuna cu spiralele sunt lipite pe o panza pe sasiu 20/20 cm, ca sa aveti o idee de dimensiunea florilor.

joi, 23 aprilie 2009

Decoratiuni din hartie










Cine credea ca se pot face o gramada de lucruri decorative ..din hartie! Dupa ce am cutreierat internetul in lung si-n lat, m-am convins: nu exista limite, poate doar ale imaginatiei.

Primul meu abajur din hartie l-am realizat azi. Doar cu 6 coli a4, o foarfeca si un capsator! A durat mult pana sa reusesc sa fac florile din care este facut, dar s-a meritat. Eu l-am facut din foi albe simple, dar cred ca ar arata mult mai bine din coli colorate, si de un format mai maricel..

Am facut si 2 flori, una a fost un test, a iesit mai mica si mai ..rara :D. La urmatoarea mi-am pus la dispozitie mai multe foi glase, si a iesit mai colorata si mai bogata. I-am adaugat si putin material si am facut un fel de tablou.

Acum lucrez la un gardulet ornamental pentru fereastra cu floricele, tot din hartie.

Imi pare rau dar nu am suficient timp sa pun si pozele, asteptati sa termin garduletul si imediat o sa va satisfac si curiozitatea. Daca este cineva interesat de cum se fac, sa lase un mesaj si intr-un viitor post o sa va si explic ce si cum.

Spor si voua la decoratiuni!


Later edit:



miercuri, 22 aprilie 2009

Dansatoarea si Durere



A trecut si Pastele si am intrat iar in cotidian. Ieri am facut o noua comanda la panze si culori, de data aceasta cerneala pentru pictat si cateva pensule noi. Nu stiu cand o sa ajunga la mine, deoarece nu a fost inca aprobata; pana atunci am scos cateva foi din blocul de desen, le-am umezit si am pictat pe ele.




Prima plansa este o femeie care danseaza. Intentionam sa fac niste note muzicale, care sa "curga" din mana ei, dar imaginea s-a schimbat pe parcurs in altceva :D Ideea initiala era o femeie pe ringul de dans, norsorii aceia au vrut prima data sa fie niste blituri de lumini, insa mai tarziu am vazut imaginea pe cer, iar dansatoarea "prinsa" pe un portativ.




Al doilea desen este un barbat care se naste si tipa de durere. Nu este inca terminat, dar nu mai am culori...pana cand o sa ajunga comanda va las sa trageti putin cu ochiu!
Zilele care urmeaza o sa pandesc nerabdatoare comanda si o sa incerc sa improvizez...iar :)

joi, 16 aprilie 2009

Tablouri din parchet

Citeam acum o saptamana pe un forum despre o doamna care picta pe bucati din parchet, si care chiar se pricepea la asta. Avea poze pe profil cu niste placi de parchet, desenate foarte frumos, cu motive florale.

Azi am gasit si eu o placa si un sfert de parchet, si decat sa le arunc am zis sa le pictez si eu, oricum imi lipseau cateva pete de culoare pe pereti.

Zis si facut:

- prima placa (cea mai lunga) am pictat-o in acrilice, fara a avea un model in minte atunci cand m-am apucat sa insir culorile pe ea. A iesit ceva dragut zic eu, cu ceva flori si spirale. M-am gandit sa ii dau doua gauri cu bormasina (aici o sa ma ajute cineva, nu prea ma pricep cu astfel de unelte :D ) si sa o agat pe zidul din spatele patului, la orizontala. Maine seara o sa vedeti cum ii sta acolo, pana atunci va pun o poza cu placa fara gauri.

- a doua placa este ceva mai micuta, de doar 30cm, iar din cauza asta nu am putut sa desenez caricatura care o aveam in minte. Poate cu alta ocazie. In schimb, am decupat niste hartie glase in forma de frunze, am sifonat-o putin si am lipit-o pe placa in forma de floare. Baza parchetului am colorat-o in verde, dupa care am adaugat roz, si lipici cu sclipici - diferite culori. Dupa ce am aranjat hartia in forma de floare, am mai decupat o bucata de material verde in forma de cerc si am facut "miezul". Si aceasta placa o sa aiba soarta celeilalte: doua gauri cu bormasina :).

Sper sa va placa, iar daca aveti si voi cateva placi de parchet, nu ezitati sa le colorati!

Apropo...ma gandeam intr-un timp sa scot tot parchetul si sa pictez fiecare blana individual, inca ma mai bantuie gandul acesta!

Oua de Paste

Am terminat acum de vopsit si ouale de Paste, dupa ce am cautat dimineata vopsea pentru ele ("nu mai avem, acum cateva minute am dat-o pe ultima.."uhhh!!)





Culorile nu au iesit prea intense, fiind prima data cand vopsesc eu ouale, totusi sper ca macar le-am fiert bine :D







Dupa ce le-am colorat, am pus folia pe ele si le-am dat cu ulei - asa scria si pe cutia cu vopsea, ca sa aiba unu luciu mai bun, doar ca la mine mai mult sa luat culoarea ..





Partea buna e ca nu s-au crapat decat 2, cred ca pentru ca le-am lasat prea mult la fiert, de frica sa nu iese prea moi.

Cred ca o sa am parte de multa admiratie zilele ce urmeaza ;))





marți, 14 aprilie 2009

Alt portret

Acum o saptamana am primit o rugaminte de la o alta prietena sa ii fac un portret, dupa ce a vazut postul "portretul unei prietene". Mi-a dat o poza dupa care sa ii fac tabloul si urmeaza sa il desenez pe sticla. Am facut schita pe o foaie si i-am trimi-o pe mail ca sa imi spuna daca ii place ( sa nu ma apuc sa il fac pe sticla fara acordul ei). Astept in cursul zilei de azi sa imi dea raspunsul, si daca o sa ii placa atunci astazi o sa vedeti cum arata, altfel mai amanam cateva zile :D.

As fi vrut sa mai am ceva desene de postat, insa nu am avut timp...se apropie Pastele si am inceput deja pregatirile, joi cel tarziu o sa va arat si niste oua imbracate cu folie decorativa si vopsite.

Pana atunci va urez si voua spor la treaba si un Paste Fericit in caz ca nu mai aveti nici voi timp sa ma vizitati :P



Later edit: Gata portretul, sambata o sa i-l dau lui C. A costat-o 50 lei, fara inramare :)



miercuri, 8 aprilie 2009

Asian nude on red



Asa se numeste pictura Martinei Shapiro dupa care am facut acest tablou. Va arat si pictura alb-negru (cand inca nu incepusem sa pun culoarea), si pe cea finala.




Mie mi se pare ca iesea in evidenat mai bine alb-negru decat dupa ce l-am pictat, dar poate doar pentru ca nu m-am priceput eu asa de bine sa il scot in evidenta prin culori. As apercia si cateva comentarii la aceste picturi, nu e obligatoriu, dar ca sa ma ajutati si pe mine cat de cat :P




Urmeaza inca maxim 2 astfel de desene, ca sa nu va plictisesc, apoi o sa schimb tema de portrete..sa vedem ce mai gasesc!

luni, 6 aprilie 2009

Nud pe plansa


Nude on red background - copie dupa Martina Shapiro



In ultima vreme am inceput sa pictez tot mai des pe planse de desen, cu tempera sau acrilice. Tot in ultima vreme caut de zor picturile Martinei Shapiro, care mi se par formidabile! Si pentru ca nu pot sa am un original, incerc sa le reproduc cum pot eu mai bine. Este extraordinar cum pune culorile pe panza, intensitatea lor, energia care o transmit, si mai ales starea aceea de reverie.


Daca nici pana acum nu ati dat un google la nume, insist sa o faceti. Pentru toti cei care iubesc arta si abstractul, nudurile si femeia.


duminică, 5 aprilie 2009

Pictura mea "abstracta"



Am lucrat in weekend la ea, culorile sunt din tempera fluorescenta asa cum v-am promis, iar negrul este din culoare acrilica. Este facuta pe o foaie de desen, nu pe panza daca asa ati crezut :D





Va mai arat un ceas nou si un soare pentru gradina, facute de data aceasta pe folie. Urmeaza in zilele ce vin sa le pun pe sticla, si sa le inramez (am gasit in cartier, langa piata, un magazin de inramare; dupa cum arata nu cred ca este foarte scump, dar in weekend nu aveau program :-<).





Poza de mai sus arata portretul nefinalizat, adica fara negru :D







Asa arata acum:






Acesta este ceasul, care nu s-a uscat complet, dar am vrut sa va faceti o idee, mai am sa pun cateva detalii la el pe care le-am uitat :">


Nu imi fac griji cu privire la linia orizontala de la folie, pentru ca dupa ce o pun pe sticla se uniformizeaza si nu o sa se mai vada. La fel arata si soarele, cu linia aceea, dar mai putin proeminenta.


Soarele avea 3 parti care trebuiau umplute cu alb, dar am colorat doar 2 din ele, pentru ca a 3-a (cea din mijloc) sa poata fi luminata de un soare adevarat :d

joi, 2 aprilie 2009

Domnul Culoare

Zilele acestea am facut o alta pictura pe panza, si am numit-o "Domnul Culoare" si o sa vedeti si de ce...este facuta numai din tempera, si era gata-gata sa mi-o ude ploaia de azi dimineata, cand am lasat geamul deschis.


Mi-a dat cineva de pe un forum o idee, sa iau bucati de sticla, sa le colorez, apoi sa le lipesc pe veioze. Mie mi se pare ca suna foarte bine, si am sa incerc, si asa am o oglinda sparta pe acasa, ma gandesc ca o sa iese ceva. Daca nu pe o veioza, pe un alt corp. Sigur "da bine".




Pana una alta va arat si pictura finala pentru oul de paste pe sticla:

...putin glitter si culoare fosforescenta, arata foarte bine noaptea!
De azi o sa incep plansa pentru un alt desen, tempera fluorescenta, idee data de prietena de la arhitectura (R.); este vorba de un portret, abstract (cred eu ..) care promit sa fie pe masura asteptarilor voastre.



Tipare pentru pictura

O sa va dau cateva linkuri folositoare, pentru cei care vor sa picteze pe sticla:

si ca sa va faceti o idee despre ce se afla pe acele linkuri o sa pun si cateva imagini: