vineri, 30 octombrie 2009

Tic-tac

Nu, nu este vorba despre bomboanele tic-tac, ci despre un ceas:)



..acest ceas. Sau mai bine zis o baza de ceas. Un lemn patrat in care fixati un mecanism pentru ceas.

Pentru decorarea lui eu am folosit:

- vopsea acrilica verde deschis, verde inchis si galben
- banda adeziva..sau scoci
- pensula
- sablon cu floare


Am colorat tot ceasul cu verde inchis, iar dupa 10-15 min am lipit banda adeziva ca sa creez linii verticale, si am colorat cu un verde deschis ce a ramas neacoperit.

Dupa ce s-a uscat, am dezlipit benzile si am pus sablonul cu floarea in coltul ceasului, apoi am dat o baza la floare de culoare galbena, apoi am dat peste ea cu verde. Nu am asteptat sa se usuce.

Acesta este rezultatul:

Tehnica Decoupage

O parte dintre voi ati auzit de aceasta tehnica, iar pentru cealalta parte o sa va explic imediat!

Sa incepem cu cateva poze..



...cum ar fi o rama foto. Cat timp v-ar lua sa pictati acele detalii? Si cu cata precizie ar trebui sa le pictati pentru ca sa fie toate la fel, fara nici o imprefectiune? Eu zic ca destul..








Dar acea rama din mijloc?


Sau poate ati vrea ceva pentru a tine bomboanele...

Teoria, la fel ca si practica, este foarte simpla. Aveti nevoie de:

- servetele cu imaginea pe care doriti sa o regasiti pe obiect
- lipici decoupage: se gaseste si in tuburi exact cu acest nume, sau il puteti prepara din aracet si apa. Eu am mai folosit lipici lichid cu apa. Oricare.
- lac, exista si lac decoupage..dar orice lac e bun
- vopsea acrilica
- pensula

Optional:

- manusi..pentru ca la intinderea lipiciului se folosesc degetelele, si o sa deveniti foarte lipiciosi :P
- un prosop sau orice material pe care nu il folositi, ca sa il puneti sub obiect atunci cand dati cu lipici

Sa incepem!

Primul pas este sa vopsiti obiectul -hai sa ii spunem "cutia"- cu ajutorul culorilor acrilice. Eu asa procedez pentru ca sa am o baza de culoare deschisa, pentru ca daca cutia este de culoare neagra sa zicem, cand o sa lipim servetelul nu o sa se mai vada detaliile din el.

Bun. Asteptam 15 min. ca sa se usuce apoi cu ajutorul unei pensule (poate fi aceeasi pensula cu care ati vopsit cutia, cu conditia sa o spalati bine) intindem pe suprafata care vrem sa o decoram lipici decoupage.Ne punem manusile optionale. Luam servetelul (decupam eventual desenele care il vrem de pe el, daca nu se doreste a il pune pe tot) si desprindem un strat din el - de obicei servetelele au 3 straturi: 2 incolore si unul cu modelul. Desprindem ultimul strat incolor. Daca le desprindem pe amandoua, servetelul nu va fi la fel de rezistent.

Urmeaza apoi sa intindem servetelul pe cutia cu lipici. Cu grija, ca si cum am pune un autocolant..fara sa ramana bule de aer sub el. Dupa ce l-am lipit acolo frumos, asteptam putin si mai dam un strat de lipici decoupage, de data asta peste servetel. Usor, cu degetul, ca sa nu il rupem. Avem o cutie aproape decorata si gata de pus in folosinta!

Dupa ce se usuca, daca mai este cazul, coloram cu acrilice cutia, fara sa dam peste servetel.
De exemplu: Daca servetelul este albastu, si culoarea de baza a cutiei este ..crem :p va trebui sa coloram pe langa servetel cu albastru, ca sa nu se vada diferenta.

Ultimul pas este sa dam cu un strat de lac si am terminat!

O ultima observatie: daca vreti sa decupati o hartie de revista si nu un servetel, tehnica este aproximativ la fel, exceptia este numarul de straturi de lipici care se da peste poza. Un numar de 3-4 straturi este suficient, depinzand de grosimea pozei.

Mult succes!

joi, 8 octombrie 2009

Pop art Elvis



Continuu ciclul cu celebritati printr-un portret al lui Elvis, facut la repezeala, ora curenta 23:57.


Curentul: pop art
Inspiratie: Andy Warhol
Format: A3
Materiale: markere..cam uzate :)
Urmeaza cateva picturi din acest curent..foarte drag mie :P

marți, 6 octombrie 2009

Momentul adevarului


Pentru acei dintre voi care gandesc acum "vaai atat de mult ai stat sa faci tabloul asta?", nu aveti nici cea mai mica idee...
Primul meu gand cand am acceptat sa fac acest tablou a fost: am vopsele, ma apuc de el cand ajung in Bucuresti si il termin in 2 zile de lucru continuu. Buun. Ajuns in Bucuresti, lipsa vopsele din unele motive; facut comanda. Asteptat comanda. Venit comanda cu vopsea lipsa :). Lucrat cu ce am avut, facut comanda iar, bineinteles, si hotarata sa ma duc sa le ridic de la sediu ca sa nu mai astept o saptamana dupa ei pentru un amarat de colet.

Cautat adresa, sunat o prietena si ajuns. Luat vopseaua, ajuns acasa, deschis coletul..erau alte vopseluri :)





Ceea ce multi dintre voi nu stiu, este ca la un tablou de genul asta se aplica intai conturul negru - din belsug in cazul asta - si se lasa la uscat 4-5 ore pentru ca abia apoi sa poti colora; iar daca nu iti ajunge conturul, e trist, pentru ca trebuie sa astepti mai mult timp ca sa poti colora. Si nu, nu te poti apuca sub nici o forma sa colorezi si apoi sa conturezi. Apoi, acestea nu sunt niste vopseluri atat de lichide. Sunt un fel de pasta, pe care trebuie sa ai grija cum o intinzi, sa corectezi imediat greselile, iar aceasta pasta curge dintr-un tubulet mic. Tub pe care trebuie sa il strangi cu toate fortele ca sa curga putin contur. La sfarsitul zilei practic imi tremurau mainile de la atata conturat!



Surpriza a fost insa alta: cand am inceput sa colorez pielea - folosind cateva tuburi de vopsea maro deschis, culoarea pielii - toate bune si frumoase. Mare mi-a fost oroarea cand a inceput sa se usuce...intr-un maro inchis. Folosind de ceva timp culoarea asta nu imi explic rezultatul: o Monroe Black. Spuneti si voi acum, ce reactie ati avea, daca ati vedea desenata pe geamul unui pub, o Marilyn maronie. Sigur ca se incadra in decor - fiind un pub unde predomina lemnul, dar totusi..cum sa ma prezint cu un asemenea tablou. Asa ca, toata ziua pana la ora asta 16:44 mai exact, am stat sa "decopertez" pielea celebritatii. Usor, tacticos, cu o forfecuta de unghii si un cutter :) Rezultatul este satisfacator si il puteti vedea si voi.





Mai pe seara o sa sun si o sa ma duc cu pictura la pub. Pub-ul se numeste Team Pub si este situat pe Lipscani, colt cu Selari. Atmosfera este placuta, oamenii care vin acolo sunt plini de voiosie, iar preturile sunt mai mult decat rezonabile (referindu-ma nu numai la zona, ci la intreg Bucurestiul). Un minus pentru terasa, care este mica si inghesuita, astfel cand am fost eu acolo la un milkshake (:D) auzeam involuntar discutiile de la masa vecina. Sau poate asta era doar pt ca se stransese multa lume.
Cateva dintre prietenele mele deja au promis ca vor face o inspectie pe acolo, cine stie poate veniti si voi sa o admirati pe Marilyn din vitrina..

vineri, 2 octombrie 2009

Marilyn de 1m



Acum cateva zile m-a contactat un domn in vederea amenajarii unui pub din Bucuresti. Mai exact si-a dorit initial un tablou cu Marilyn Monroe, asa cum il am pe acela postat pe blog- portret. Dupa ce i-am aratat mai multe optiuni s-a decis la o pictura mai mare, de 1m inaltime, care o infatiseaza pe artista in rochita ei alba, in postura deja celebra, cand vantul i-o ridica.





Din cauza unor evenimente nu prea placute ce s-au intamplat cu locuinta mea, am fost nevoita sa imi cer scuze si sa aman putin lucrarea. Astazi m-am apucat de ea pentru ca mi-au venit o parte din vopseluri. Peste cateva zile sper sa am si restul ca sa o termin.

Din lipsa unei folii atat de mare, am cumparat un geam imens pe care sa il folosesc pe post de suport de pictura, pentru ca pictura o sa fie lipita pe geamul pub-ului dupa ce o sa se usuce complet.

Mai am nevoie pentru a o termina de cateva tuburi de vopsea neagra de contur, vopsea rosie si poate un tub de vopsea albastra, in caz ca nu o sa imi ajunga ce mai am eu.

Imi urez spor la treaba, si in cazul in care sunteti curiosi, am acceptat sa fac acest tablou la 120 lei. Sper sa incante ochii multora!