miercuri, 15 iulie 2009

Pernute decorative



Am revenit cu idei noi dupa o sesiune cu multe emotii si am sa va spun putin pe scurt in acest post cum sa faceti pernute decorative.

Eu am la dispozitie matrial, ata, o masina de cusut,fermoare si vata din aceea de umplut pernutele. Voi, pentru o munca mai usoara, puteti sa inlocuiti masina de cusut cu lipici pentru materiale textile, iar vata cu materiale pe care nu le mai folositi, deseuri textile, orice e moale, si va mai trebuie un ac si putina ata daca vreti sa decorati pernuta cu diferite lucruri :D

Cautati o bucata de material care va place, sau scotociti prin dulap sa gasiti poate un cearceaf vechi sau patat pe care nu il mai folositi, si taiati 2 bucati patrate, de dimensiuni egale. Bucatelele trebuie sa fie cu 2 cm mai mari pe toate laturile decat dimensiunea dorita la pernute, pentru ca atunci cand lipiti materialul o sa se micsoreze dimensiunea.

Dupa ce lipiti 3 laturi ale materialului, lasati a 4a pentru a umple pernuta. Cand considerati ca ati umplut-o suficient, lipiti si ultima latura. Gata pernuta!

Daca materialul pe care l-ati folosit este unul uni (fara modele, simplu) putati sa-l decorati voi. Cu ce? Primul lucru la care ma gandesc acum este mileul! Probabil multa lume are prin casa ratacite mileuri, de la bunici, de la parinti, sau poate chiar facute de ei; Puneti mana pe un ac si o ata si decorati pernuta cu acesta; daca sunteti mai comozi, o alta optiune este sa il lipiti direct cu adeziv. Rezultatul: o perna eleganta, facuta de manutele dumneavoastra.

Spre seara o sa pun si eu cateva pernute facute de mine. 2 dintre ele (cele verzi) o sa fie cadou pentru niste prieteni care tocmai si-au renovat o camera si au vopsi-o un verde deschis. Cred ca o sa fie un cadou dragut, pentru ca stiu ca ei cautau pernute care sa se potriveasca ambientului lor, dar nu au gasit pana acum - si sper sa nu gaseasca prea curand :P

Daca incercati si voi si sunteti multumiti de rezultat, va invit sa-mi trimiteti o poza cu ele si o sa le postez pe site, sa fiti inspiratia viitorilor croitori!